GÜVEN TEKNİK
Samsun Viessmann Yetkili Servisi 7/24

Kombi Sistemleri

Kış aylarında cihazınızdan yüksek performans elde etmek için havalar soğumadan mutlaka kombi bakımı yaptırmalısınız. Bu hizmet, servisimiz tarafından periyodik olarak yapılan cihazın ömrünü uzatan, kabarık faturaları engelleyen ve sizi soğuk sürprizlerden koruyan çok önemli bir işlemdir . Cihazın verimini artırır. Yanma haznesinde, meme gözeneklerinde, tesisat filtresinde, prop gözlerinde, fan motorunda biriken toz temizlenmeli. Çakmak ayarları yapılmalı. İmbisat deposunun havası kontrol edilmeli. Kalorifer dönüş hattındaki filtre sökülüp temizlenmeli. Brulör sökülüp yıkanmalı. Ateşleme elektrotları zımparalanmalı. Genleşme tankındaki hava oranı ölçülerek gerektiğinde havası tamamlanmalı.


Periyodik Bakım

Senede en az bir kere sonbahar veya yaz aylarının başlarında kombinizi , kombi servis firmaları tarafından belgesi olan uzman ekipler tarafından 6 aylık periyodik bakımları yapılmalıdır. Periyodik bakımdan geçen kombiler , yıl boyunca en az sorun ve yüksek performans ile çalışırlar. Periyodik Kombi Bakımı Kimlere Yaptırılmalı ? Öncelikle bakım için evinize gelen ekiplerin mesleki eğitimi , beceri bilgisine ve size karşı hitap şekline çok dikkat edin , yetki belgesi olup olmadığına bakın. Eğer yok ise cihazınıza müdahale etmesine kesinlikle izin vermeyiniz. Var diyenlerin belgesini almış olduğu kurumu arayarak kontrol ediniz. Kombi servisi verecek olan personelin müşteri ile diyaloğu iyi olmalıdır . Kombide arıza tespitinde cihaz hakkında kullanıcı ile konuşmalı sorun hakkında bilgi almalı . Kombinin arızası hakkında kullanıcıya bilgi verilmeli . Kombi bakımı nasıl yapılmalı? Yılın kampanyası , Kombi Bakım ve Arıza Tespit 25 - 30 TL .. Bu size tanıdık geliyor mu ? Cihazınızın kapağı açılana kadar her şey 25 - 30 TL . Ya sonra ? Kombi bakımı bir eşya gibi satışa sunulmaz , bunlara asla inanmayın . Bu tür firmalar size olmayan arızalar türetir ve yüksek rakamlar ister. Peki , bakım nasıl yapılır ve yaptırılmalıdır. Periyodik bakım için gelen personelin , öncelikle doğalgaz kullanıcısına , Kombi bakımı sırasında neler yapacağı hakkında kısa bir bilgi vermesi gerekir. Sonra kombi kapağı açılmadan sıcak su ve kalorifer tesisatı ısıtma testi ile kombinin çalışma verimliliği kontrol edilmelidir. Hermetik bacalı kombilerde fanın çalışması kontrol edilmeli ve temizlenmelidir. Eski tip atık gazı baca yolu ile atan kombilerin limit değerleri kontrol edilmeli. Ek parçalarda oluşan oksitlenmeler temizlenmeli ve kısaca kombi bakımında cihazdaki kritik güvenlik elemanları ve diğer aşamalar dikkatle kontrolden geçirilip sorunluysa kullanıcıya arıza hakkında bilgi verilmelidir. Kombinizde bir arıza var ise kombi servisi personeli kullanıcıya bilgi verdikten sonra , kullanıcının izni ile bakım değil önce kombide ki arızayı yerinde gidermelidir. Kombi Bakımında Yapılanlar - Cihazın sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrol edilmeli. - Tozlanma kontrolü yapılır gerekliyse temizlenir. - Cihazın yanma odası brülörü kontrol edilir. - Su ısınma kazanı (ana eşanjör) kontrol edilir - Kombi içerisinde bulunan gaz valfi ayarı kontrol edilir. - Kombi içerisinde ki elektrik ve elektronik bağlantıların kontrolü yapılır. - Kombinin otomatik gaz kesme durumu kontrol edilmelidir. - Kalorifer dönüş hattı pislik tutucu filtresi temizlenir.


Tesisat - Petek Bakım ve Temizliği

Petek temizliğinin düzenli aralıklarla yapılmaması durumunda şebeke suyunu kullanan ısıtma sistemlerinin, ısı dağıtım elemanı olan peteklerde zamanla balçıklaşma ve kireçlenme olur. Bu pislik sebebiyle tam ısınamayan petekler yüzünden yaşanan ısı kaybı, kombi ve kaloriferin daha fazla yakıt harcamasına yol açar. Ev ve işyerinizde kullandığınız kombinin yeni olması ya da düzenli bakım görmesi bu durumu engellemez. Zira kombinin kullandığı doğalgazı yüksek verimlilikle kullanması yani ısı enerjisine dönüştürmesi ile peteklerin bu ısıyı yüksek verimle mekana aktarması birbirinden farklı konulardır. Peteklerinizin kireç ve pislik nedeniyle yeteri kadar ısınamaması halinde işyerinizde ve yaşam alanında siz de yeteri kadar ısınamazsınız. Bu yüzden daha fazla ısınmak için kombinin derecesi yükselterek boş yere daha fazla doğalgaz faturası ödersiniz. Çift yönlü yıkama yapan özel makineler ve Nano Clean Kombi gibi petek içlerinde etkin temizlik sağlayan özel ilaçlarla “peteklerinizi sökmeden” temizlemekte, bu gibi problemlerle hiç karşılaşmamanızı sağlamaktayız. Isıtma sisteminizin peteklerinde zamanla balçıklaşmaya yol açan çamur ve şebeke suyundaki kirecin çökmesiyle oluşan tortuların tamamen çözülmesini sağlayan Nano Clean Kombi ile petek temizliği işlemini kısa sürede tamamlayan ekiplerimiz, çalkalama etkisi oluşturan çift yönlü yıkama cihazlarıyla tüm bu pisliğin petek içinden temizlenmesini sağlar. Temizliğin ardından petek içinde pislik kalmadığı için tesisat ve kombiniz zarar görmez, verimli şekilde ısınan petekler daha konforlu bir kış geçirmenizi sağlar. Düzenli şekilde petek temizliği yapılan yerden ısıtma, kombi ve kalorifer sistemlerinde petek temizliği işlemi ortalama 2 saat içinde tamamlanırken daha önce petekleri hiç temizlenmemiş olan ısıtma sistemlerinde temizlik işlemi, 3,5-4 saati bulabilmektedir. Bu yüzden firmamız periyodik olarak sunduğumuz petek temizleme hizmetlerinden yararlanmanızı tavsiye etmektedir. Kış girmeden temizlettiğiniz petekleriniz sayesinde doğalgaz faturalarını dert etmeden rahat bir kış geçirebilirsiniz.Firmamız siz değerli müşterilerine memnuniyet garantisi vermektedir.


Kazan Bakımı

Firmamız kazan dairesi bakımlarını, Avrupa’daki karşılığıyla “supervisor” hizmeti şeklinde yapmaktadır. Yani işin akışı; kazan dairenizdeki tüm ekipmanların bir check list yardımıyla kontrol edilmesi, bakım ve analizlerin yapılması, eksiklerin yöneticiye bildirilmesi ve yönetici ile yapılan istişare sonucunda giderilmesi şeklinde gelişmektedir. Lütfen kazan dairenizin bakımını donanımlı, ekipmanlı, tecrübeli Yetkili firmalara yaptırınız. Kazan dairesi bakımı bir temizlik değildir. Tam anlamıyla analizlerle desteklenen bir verimlilik çalışmasıdır.Tesisattaki suyun durumu kontrol edilir, bu seviye işletme basıncına uygun hale getirilir ve hangi seviyede olması gerektiği konusunda yönetici ya da görevliye bilgi verilir. Tesisattaki otomatik purjör ve havalık tüpleri kontrol edilir. Emniyet ventili kontrol edilir, bu emniyet ventilinin kazan için uygunluğu konusunda bilgi verilir. Kazan gidiş ve dönüş vanaları kontrol edilir, kazan kapakları, fitilleri kontrol edilir, patlama kapağının rahat bir şekilde çalışması sağlanır. Kazan ve brülör elektrik bağlantılarının uygunluğu kontrol edilir. Brülör motorunun dönüş yönü kontrol edilir. Gaz kaçağı gaz dedektröleri ile kontrol edilir,varsa giderilir. Gaz basıncının uygunluğu gaz manometre cihazları ile kontrol edilir. Gaz analiz cihazlarıyla gaz analizi yapılır, gaz kapasitesi ihtiyaca göre ayarlanır. Brülör şalterinin brülörü durdurup durdurmadığı kontrol edilir. Dolaşım pompalarının çalışması kontrol edilir. Kazan termostatlarının brülöre kumanda edip etmediğine bakılır. Gaz dedektörünün sağlamlığı kontrol edilir. Kapalı sistemlerde genleşme tankı kontrol edilir, basıncı kompresörlerimiz yardımıyla tesisattaki basınca göre ayarlanır. Otomasyon sistemi varsa paneller istenen programa göre ayarlanır. Yönetici ya da görevliye kazanı işletirken nelere dikkat etmesi gerektiği anlatılır. Tüm bu işlemler kazan dairesi bakımlarında mutlaka yapılması gerekir.